2007. december 24., hétfő

Szenteste

Még nulla nap van Karácsonyig :)

Az elmúlt napokban nem írtam, mert gőzerővel reszeltük a kecót.

Csütörtökön a melót is be tudtam fejezni az utolsó pillanatban, úgyhogy este megvettük a szőnyegpadlókat, a függönyöket; utóbbit még meg is tudtuk varratni szombat estig.

Pénteken már szabin voltam, úgyhogy adjneki! Egykis küszöbigazítás, WC-tartály és szanitervásárlás; délután pedig ajándékok után szaladgáltunk.

Szombaton volt a "hosszúnap éjszakája". Felraktuk a kilincseket, a szőnyegpadlókat, a függönyöket. Ahogy kész lettem a fiam szőnyegével, bezárkózott a SZOBÁJÁBA és kirakta kilincsre a "STOP, ne zavarjanak!" táblát. Na szépen vagyunk! Birtokbavétel megtörtént.. :)

Aztán elkezdtük felhordani a gyerekbútorokat, a franciaágyunkat és mivel jól álltunk idővel , nem volt visszaút, jöhettek a gyerekágyak. Így aztán 2007. december 22. szombat este volt az ELSŐ ÉJSZAKÁNK AZ EMELETEN! :)

Vasárnap a földszintet próbáltuk gatyába rázni, illetve egy kis lépcsőház-festés még pótlásként. Délután favásárlás, egyéb elmaradt ajándékok és élelmíszerek. Ja, vacsi után még egy kis fűtéscsőfestés..

Azt hittük, ezzel végetért a kuli, de Szenteste reggelén - mikor elkezdünk vacilálni, hova tegyük a fát - egymásra néztünk, aztán a nappalit fojtogató szekrénysorra, végül döntöttünk. Nekiugrunk. Kb. két óra alatt kipakoltuk, szétszedtük és behorduk a 4m-es 10 részes szekrénysort a földszinti régi gyerekszobába! Felszabadult a nappali, csodás tágas és világos lett! És a kisszoba se bútorraktár, egész jó lett!

Szóval ez ám az Ünnep!
Mindenkinek nagyon boldog Karácsonyt kívánunk!
Nekünk biztos az lesz :)

(Persze azért a történet még folytatódik, az ünnepek után..)







2007. december 19., szerda

4

Szombaton felszerelték a fürdőszobai radiátort, vasárnap beraktuk az ajtókat és a zuhany bűzelzárót.

Hétfőn-kedden alapoztuk/színre festettük a lépcső vázát és a lépcsőház falát (mindkét nap éjjel kettőig).

Ma szerelték fel véglegesre a lépcsőlapokat.

Húzóóóóós!
De már csak NÉGY nap Karácsonyig!



Ja! Nem jót tettem be.. bocs ;)

2007. december 14., péntek

9

Már csak kilenc nap Karácsonyig :(
Nem tudom, kész leszünk-e ennyi idő alatt.
Sajnos a melóban is épp hajsza van.

Elkészültek a lépcsőlapok, de még nem szereltük fel, előbb a feljárót kell kifesteni, a lépcsővázat meg le. Takarítás, ajtók beállítása, padlószőnyegek, lámpák, függönyök - és ezek csak a legszükségesebbek..

Meglátjuk.
Az se jó, ha kész leszünk, de végigalusszuk az ünnepet...

Burkolás

Az elmúlt időszakban a közlekedőt és a fürit burkoltuk.
Ezen is túl vagyunk.. :)


Zuhany lefolyó

Ugyebár már a füri vezetékelésekor eldöntöttük, hogy nem zuhanytál lesz, hanem kicsempézzük az alját is. Ennek megfelelő lefolyó lett beépítve az aljzatba, most pedig a csempézéskor szereltük hozzá a lényeget. Nagyon ügyeltünk a tökéletes vízzárásra.

Elég profi ez a Hutterer & Lechner készlet, három tömítés és egy gumilepedő védi a födémet az elázástól. Plusz ki lett kenve a zuhany fala-alja folyékony fóliával (és sarokerősítő szalaggal).

Reméljük a legjobbakat :)


Az öreg cowboy

A feljáróban is volt még min javítani festés előtt.
Hiába, ami a glettelésen csak egy hajszál, az festés után már szemet szúró hiba.
Csak utána már sokkal rosszabb jevítani...