2007. július 25., szerda

Előszó

Kedves "építési" naplóm! :)

Néhány éve azt mondtam, én sosem fogok építkezni, nem vagyok az a típus.

Ezért mikor megelégeltük a panelt, kész házzal kerestünk telket. Inkább legyen felújítandó, mint szerkezetkész, mert kösszépen, az eladásra épített házaból nem kérünk...

Végül egy 30 éve épült, vasbeton födémes, tégla ikerház-félben kötöttünk ki, egy kb. 240 nöl-es telken, szép lankás doboldalban.

Az első kihívás a felújítás volt. Szoba összenyitás, fűtés korszerűsítés, nyílászáró cserék... Ha visszagondolok, hogy azt hittük, mindjárt a tetőteret is meg fogjuk tudni csinálni :D (Na igen, egy háromszoba hallos panelből költöztünk egy szoba + nappalisba.)

Na mindegy; remekül elvoltunk négy évig, de a gyerekek egyre nagyobbak (6 és 8 évesek), a tanulás is jobban megy, ha félre lehet vonulni és a rendrakásban sincs vita, ha külön szoba van.

Már régen megfogadtam, minden fejlesztést megörökítek. Sokan nevetnek ezen, és a szakemberek sem kedvelik, ha néha ők is rákerülnek, de utólag mindenki belátja, hogy igazam van. Gondolj bele: mennyi ideig tervezgeted, hogy megcsinálod; aztán a nagy felfordulás, a sok beleölt munka és pénz; izgulás míg el nem készül; végül mikor megvan, abban a pillanatban tök természetes és már nem is emléxel, milyen volt azelőtt.

Most pedig úgy döntöttem, akkora munkába vágtunk, hogy nemcsak lefotózom, de élek az Internet lehetőségével is.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Csabi!!!!
Tök ügyesek vagytok, ez rohadtnagy meló!!! Vazze! Vazze!!

Mi tegnap érkeztünk meg, kipakolás stb., majd késő este elárasztottak a szárnyashangyák : ( de jó itthon (1.) Tapostuk, ütögettük, végül felposzívóztuk, bőröndökből ruhákból kiszedegettük a rephangyákat, többször felmostunk stb. Na mikor a kertben (hajnali 1-kor) slaggal mosom a porszívó hangyatemető tartályát, akkor tőlem 5-6 méterre a félemeleti lépcsőről leugrik egy ember ..majd besz-tam, akkorát üvöltöttem " :O A QVAAnyáÁÁD! .."Gyere Krisztián (szomszéd) betörő van a kertben!!!" közben az ember szalad a kerten keresztül ki az utcára, átugrik egy 3 m-es virágárkot tele szúrós bokorral, majd felugrika kerítés tetejére, és ráugrik a szomszédom Toyotájának tetejére meg motorházára és rohan tovább, le a szomszédos utcába!!! Kapukulcs nincs nálam, Krisztián alsógatyába le... rohanunk utána, de hiába. 3-ig keringtünk a környéken, rendőrökkel találkoztunk, ők is ezt keresték, valaki bejelentette a kakukk utcából, de a rendőrök nem találták az utcát -sem! Reggel olyan fejgörcssel ébredtem, hogy délig döglődtem, -semmi-sem használt! Az a basz, hogy fél órája szarakodsz a kertedben, míg közben egy betörő van tőled pár méterre! Ez milyen?! ...LEGYEN RENGETEG MOZGÁSÉRZÉKELŐ LÁMPÁD meg egy QVanagy kapád!!! VAsárnap talákx!!!! Ati (bratyó)

Csabcsi írta...

Szia. Nem semmi. Látod? Sose menj éjfél után porszívót mosni kapa nélkül! ;)

Mi egy német(juhász) gyártmányú mozgásérzékelőt telepítettünk. Reklámújságosokra őrjüng, Family Frost-dallamra vokálozik.