2007. július 28., szombat

Fatelep

Egyébként azt még elmondom, mekkora szívás a fatelep (ugyanis ma másodszor kellett elszaladnom cseréplécért, mert elfogyott). Az első alkalommal 4 órán át válogattuk az áccsal a 6 m3 faanyagot. Annyira pocsék áru van, szinte mindenhol. Mondom ezt az alapján is, hogy más szakik is jöttek arra és ők is mondták, bejárták a környék településeit.

Húsz szál cserépléc válogatása fél óra. Talán nem hiszed, de megfogod a lécet, felemeled és kettétörik!! A többi meg hullámos, mint a Balaton. Ami meg egyenes, a nagy része tiszta víz, gomba, penész.. Groááá.....

Nagyon kell vigyázni, mert ha csak kiszállítással kéred és nem mész válogatni, minden selejtet beletesznek. Láttuk, hallottuk.. "Jó lesz ez annak, tedd a köteg közepébe!" stb.. Pedig vagyonokat hagy ott az ember.

A másik nagy kérdés a "HUMBUKOLÁS". Merthogy szinte már mindenhol lehet kérni favédelmet, elmodás szerint két órára kádba merítik az árut, ami gomba- rovar- és lángvédelmet ad. Zöld festéket is kevernek bele, hogy lásd, bemártották. Ha házilag megcsinálod, színtelen..

Gondolom érted, miért híjják "Humbukolásnak". Mi azért megcsináltattuk, szép zöld lett :)

Nincsenek megjegyzések: