2007. augusztus 8., szerda

Ablakok beépítve

Az előző bejegyzés óta eltelt napokban cserepezés és bádogozás folyt. Szinte kész is lett. Még a két tetőt elválasztó bádogozás (és cserepezés), az ablakpárkányok és a csatornák felrakása van hátra a tetőmunkából.

Az ablakokat és az erkélyajtót nagy szerencsével úgy vettük meg, mintha párizsiért mentünk volna a közértbe. Pont volt mindenből és még a szállítók is el tudták hozni Zuglóból, úgyhogy 10h-kor mentünk és 13h-ra már itt voltunk az áruval. Álmomban nem reméltem ilyet.

Tegnap be is építettük. Úgy döntöttünk, nem lambériázzuk és lazúrozzuk az ablakok körül, mert nagyon egybefolyna a tetővel. Inkább OSB + dryvit lesz és színezzük úgyanolyannal, mint majd a lenti falat.


Az udvari fronton (jobb oldali képek) a szobáé a nagyablak, a kicsi pedig a füriszobáé (a célnak megfelel, a falfelületre meg szükség van). A kettő közé üvegtéglát gondoltunk két oszlopba, de inkább lemondtunk róla, mert még ha fémkerettel is építjük be, a faszerkezettől eltérően viselkedik a környezetváltozásokra és a repedéseken bejutó víz károsíthat mindent. Ennyit nem ér...

Nincsenek megjegyzések: