2007. november 28., szerda

Térképszoba

Nem is tudom, hogy írjam..
Tudod, az ilyen dolgok miatt vagyok már nagyon-nagyon belefáradva. Két lépés előre, aztán egy vissza. Szinte nem is érdekel, hogy hogyan, csak fejezzük már be, költözzünk és hadd pihenjük ki magunkat..

Egyik szaki így csinálja, másik úgy; valaki ilyen anyaggal dolgozik, másvalaki egész mással.
A lényeg, hogy az aljzatkiegyenlítéssel térképszobát csináltak nekünk. Jöjjenek képek és a megoldás:

A fene tudja mitől, a háromból két szobában felrepedezett az aljzatkiegyenlítő és a spaklitól úgy megijedt, hogy szinte az egész felugrott és elszaladt. Az anyag jó (Knauf), nem járt le a szavatossága, előtte volt alapos takarítás és mélyalapozás. Egy biztos, ami feljött, az alja tiszta homokszemcse..


Amelyik szobában meg nem jött fel, az meg olyan jó "erős" lett, hogy nem ön-terült el és megmaradt a glettvas fogak nyoma. Oké, hogy a parketta alá szivacs megy, de maradtak annál nagyobb buckák is. Arról nem is beszélve, ha esetlég mégis szőnyegpadót teszünk..


A megoldás:

Azt már több helyről hallottam, hogy ez az aljzatkiegyenlítő nem egy tartós valami. Ezekkel a macerákkal aztán pláne megutáltam egy életre. A lényeg, hogy eljött egy kedves burkoló barátunk és megoldotta a problémát. Olyan anyagot kevert, hogy tuti elájulsz: flexibilis csemperagasztó (Akrinol) és egy pici diszperziós faragasztó bele (Emfi vagy Pattex Palma Fa Normal).

Igaz, hogy nem önterülő, de gyönyörűen (és közel olyan gyorsan) lehet nagy glettvassal eldolgozni, kiegyenlíteni a szintkülönbségeket és olyan sima, erős, tartós felületet kapsz, hogy ezután bármit tehetsz rá.


Még annyit, hogy előtte sem mélyalapozóval kente át a padlót, hanem ugyanazzal a faragasztóval csinált ragasztós-vizet.

(térképszoba, alapozva)

Ja, és a kegyelemdöfés: az egész kb. fele annyiból kijött volna, mint az önterülős szarság. A három szoba alapozásához és a padlógletteléshez elég volt egy 5 literes faragasztó, míg mélyalapozóból (picit higítva) 3x5 liter is alig. Kiegyenlítőből anno kellett 10 zsák, csemperagasztóból elég volt 5-6 zsák ugyanarra a területre!

Egyszerűen agyam eldobom!!! Grrrrrr......

3 megjegyzés:

Deák Daniella Nina írta...

Szia!

Élvezettel olvasom a leírásaid!
A padlókiegyenlítés pedig kimondottan megfogott!
Kérlek írd meg nekem egészen pontosan hogyan történt ez a csemperagasztós/faragasztós megoldás!
Alapozás, keverési arány...

Köszi!

mihalko.gsi@gmail.com

Baraboy írta...

Szia!

A kérdésem mint Danielláé, keverési arányok, stb.

Köszi

sanyi írta...

A kérdésem mint baraboy, keverési arányok, stb.

köszi!sanyi