2007. szeptember 26., szerda

Válaszfalak

Nagy kérdés volt, hogy miből legyenek a válaszfalak:
- aluprofil + gipszkarton + hangszigetelés (a fa szerkezetet hamar elvetettük); avagy
- Ytong.

Kiszámoltuk a 45 m2 falfelületre az anyagot és munkadíjat és meg kell mondjam, max 10-30eFt között mozog a különbség. És nekünk továbbra is az Ytong felé húz a szívünk: homogén szerkezet, nincs kecmec, a töréseket bevágjuk, a kis leeső darabokat is felhasználhatjuk, nem kell mosdónál és egyéb szerelvényeknél erősítgetni, stb.

És még egy szempont: ha egyszer valaha módosítani akarunk valamit, a giszkarton falat csak rombolni lehet, törni-zúzni, ami viszi magával az aluprofilt is, tehát kuka...

Szóval, mindenhova 10 cm-s, csak a füri azon oldala 15 cm-s, ahol a lefolyók mennek (és a mosdót tartja).


A zuhany egyik oldalát felfalazzuk, mert tartunk a zuhanykabinoktól: az ajtók tartósságától (az általunk megfizethető kategóriában) és a nagy üvegfelületek tisztántartásától. És a falat remekül kihasználhatjuk törölköző, fürdőköpeny, szekrény, stb. céljára.


Férfiasan bevallom, már ez a pár sor válaszfal könnyeket csalt a szemebe. Még a végén tényleg lakás lesz a sötét, koszos, poros, rumlis padlásból!!! Határozottan kijelenthetem: hétvégén költözünk! Még nem tudom, melyik hétvégén, de lesznek szobák, ajtók, festett falak és mennyezet... hüp-hüp.. :'-)

(Mellesleg megjegyzem, ezek az utolsó képek, amiken normális rálátás van a szobákra, elosztásra, stb, mivel a válaszfalak lezárják a teret..)

Nincsenek megjegyzések: